BESZÁMOLÓK A növények vize HASZNÁLATRÓL

 

 

Kondacs Judit kertész, Szarvasról:


4 éve rendszeresen használom a Növények Vizét. A fák egészségesek, a tafrina meggyógyult. Sikerült távol tartani a zöldtetűt, a lisztecskét, de az apró hangyákat is.
A kutya elé két itató tálat teszek. Az egyikbe Növények vizét cseppentek. Elmúlt a bélhurutja, és a csípásodása, megszűnt a rossz szaga.
A tyúkoknak megszűnt a mészhiánya.
A szobanövények egészségesek.

Szarvasi biogazda tapasztalata:
A talajból visszaszorultak a mérgező növények, eltűnt a csattanó maszlag, ebszőlő, aszat. Gyógynövények terjednek helyettük. Szépek a növényei, a sárgarépa nem kukacos.

 

 


A paprika palánták atkás fertőzését sikeresen kezeltük a Növények Vizével. A gyógyulási folyamatról fotó is készült. Hálásan köszönjük!
 

Tóthné Marika

 

 

 

paprika 1            paprika 2 

Kezelés előtt                                                                        Kezelés után

 

 

 

 

 

A Növények Vizére alapozva indítottuk el a vegyszermentes kertészeti kis gazdaságunkat. Néhány szóban és képek által bemutatjuk a Növények Vize használatának tapasztalatait.

Biró Ildikó és Kemenes Dénes családi gazdálkodó Somogyfajsz, Petőfi u. 88.

 

Saláta termesztése

 

A saláta minden házi kertben könnyen megtermelhető. Télen szerettük volna kihasználni a fóliát, ezért ültettünk bele decemberben saláta palántát. A fóliát kitisztítottuk a nyári termesztésű paprikától, paradicsomtól, a talajt fellazítottuk, utána bepermeteztük a Növények Vizével, ezt követte a saláta palánták eldugdosása. A tél folyamán a nagy hidegben fátyolfóliával takartuk. A Növények Vizével való permetezést február-márciusban elvégeztük néhányszor. Március végén és áprilisban a betakarításkor már nem permeteztünk.

 

  


saláta vetése               saláta fólia palánták               saláta betakarítás előtt

Saláta vetése                                         Saláta fólia palánták                               Saláta betakarítás előtt

 

 

Paprika termesztése:

 

A palánta vásárlás során próbáltunk olyan fajtákat választani, ami a mai vásárlói igényeknek megfelel. Ezeket a vásárolt palántákat azonnal lekezeltük a Növények Vízével, és a talaj, ahova ültetjük is le van permetezve. Így tudtuk elérni, hogy egészségesen indultak fejlődésnek a palánták. Ezt követően két heti rendszerességgel permetezünk. A fóliába ültetett palántáknál a rendkívül gyors fejlődés miatt hetente permetezünk egy hónapig. A paprikánál betegségek nem nagyon fordulnak elő. A talajra nagyon ügyelünk, hogy elegendő tápanyag álljon rendelkezésre. Palántázáskor gilisztahumuszt kap a növény, és a talajt ültetés előtt saját komposzttal keverjük. A komposzt készítésekor különböző állatok szerves trágyáit rétegezzük. Ősszel a fagyok beállta előtt fátyolfóliával takarjuk a paprika sorokat. Az őszi és tavaszi napfordulókor a talajt és a növényt is egyaránt permetezzük. A szezon végével a komposzthalomra kerül a gyökerestől kiszedett paprika.

 

 

 paprika 07.20-án         mulcsozás paprikánál

Paprika 07.20-án                                                                 Mulcsozás paprikánál

 

 

 paprika fajták         fólia paprika palánta

Paprika fajták                                                                                                Fólia paprikapalánta

 

 

 

Paradicsom termesztése:

 

A paradicsomot palántáról ültetjük, mivel nincs meg minden feltétel a palántaneveléshez. Elsőként lepermetezzük a megvásárolt palántákat a Növények Vizével, de addigra már az ültetéshez előkészített talajt is lepermeteztük. A paradicsomot két hetente permeteztük a továbbiakban, kivéve a fólia, ott a fejlődés kezdeti szakaszában heti egyszeri permetezést végeztünk.

Palántázást követő 3 hét után vírusos fertőzés jelei voltak a paradicsomon. Meg szerettük volna tudni mi ez a betegség, ezért két fertőzött tövet elküldtünk vírusvizsgálatra. Műszeres vizsgálatnak vetették alá laboratóriumban, de nem tudták megállapítani a vírusfertőzést, hiába voltak szemmel jól látható jelei. Még a labor vizsgálatot sem kellett kifizetni. Egyértelműen bebizonyosodott számunkra, hogy a növények vize által a fertőzés megszűnt, a többi beteg paradicsom meggyógyult. Szinte naponta néztük át a paradicsomot, hogy egészséges-e.

A paradicsomnak sokfajta betegsége fordulhat elő. Amikor első alkalommal ültettünk paradicsomot a gombabetegség tönkre tette,  a hosszan tartó esőzés miatt nem tudtunk permetezni kellő időben. Ebből tanulva, az időjárást  szem előtt tartva végezzük a permetezést. Olyan év volt a 2016, hogy a hernyók megjelentek a fóliában és bele rágták magukat a paradicsomba. A lepkék rajzásának idejére oda kellett figyelni, és körömvirág, cickafark, csalán magjainak őrleményével kellett ekkor beporozni a paradicsomot. Ezt a segítséget az Isten adta, ahogy a Növények Vizét is. A fólián belüli fátyolfóliás takarás eredményeként  novemberben szedhettünk paradicsomot.

 

 

paradicsom fólia         paradicsom szabadföldi

Paradicsom fólia                             Paradicsom szabadföldi

 

 

hernyó kívülről paradicsomon        paradicsom levélbetegség     

Hernyó kívülről paradicsomon                                                 Paradicsom levélbetegség

 

 

paradicsom fajták

Paradicsom fajták

 

   

 

Különböző zöldségek, gyümölcsök termesztése:

 

A házi kertben általában termelt összes zöldségféle termesztésénél a növényvédelmet a Növények Vizével történő rendszeres /két hetente/ permetezéssel oldottuk meg. Évente kétszer az őszi és tavaszi napfordulókor a talaj permetezését is elvégeztük.

A zöldségek, gyümölcsök feldolgozását meg tudtuk oldani, így az ízletes savanyúság, lecsó, zöldség ételízesítő, lekvár, szörp, gyümölcs aszalvány , paradicsomchips télen is fogyasztható.

 

 

őszibarack téli takarás            szedres ősz            málnás tálca

Őszibarack téli takarás                          Szedres ősz                                          Málnás tálca

 

 

 padlizsán július 03-án

Padlizsán július 3-án

 

 

 bazsalikom sor         

Bazsalikom sor

 

 

gyümölcsös vetésforgója            2016.06.29._uborka           sárgarépa betakarítás  

Gyümölcsös vetésforgója                        Uborka június 29-én                       Sárgarépa betakarítás

 

 

 krumpliföld

Krumpliföld

 

 

szárított paradicsom chips            aszalt almák

Szárított paradicsom chips                         Aszalt almák

 

 

Palánták nevelése Növények Vizével

 

A paprika és paradicsom magocskákat kis ládákban humuszos földbe szoktam ültetni.

A 2013 -as évben is így kezdtem, csak most mielőtt a magokat belehelyeztem volna, bepermeteztem a Növények vizével a ládákban a földet, és miután betakartam földdel a magokat, ismét bepermeteztem. Miután kikeltek a magok, ismét permetezgetem a kicsi palántákat.

A CSODA, az idei palánta nevelésemben egyetlen palánta sem dőlt ki, szépen egyenletesen fejlődnek, a gyökere mint látható a mellékelt képen, teljesen egészséges!

A későbbiekben is a Növények vizével kezelem a palántákat, elküldöm a tapasztalataimat a növényeim fejlődéséről, pár kép kíséretében.

KÖSZÖNÖM az Égieknek ezt a Csodás Ajándékot, nagy segítséget jelent a növényeim nevelésében.

Tóthné M.

 

növények vize palánták

Palánták

 

 

Szép, egészséges, Növények vizével kezelt palánták.

Szép, egészséges, Növények vizével kezelt palánták.

 

 

A Növények Vizével kezelt palánták nagyon szépen fejlődnek, növekednek, és egészségesek.

 

A Növények Vizével kezelt palánták nagyon szépen fejlődnek, növekednek, és egészségesek.

A Növények Vizével kezelt palánták nagyon szépen fejlődnek, növekednek, és egészségesek.

 

 

A Növények Vizével kezelt palánták nagyon szépen fejlődnek, növekednek, és egészségesek.

Növények vizével kezelt, egészséges paprika, fólia alatt

 

 

Növények vizével kezelt, egészséges uborka, fólia alatt

Növények vizével kezet uborka fóliaházban.

 

 

Növények vizével kezet uborka fóliaházban.

 

A végeredmény: Szép, egészséges és vegyszermentes termés!

A végeredmény: Szép, egészséges és vegyszermentes termés!

 

 

 

Szarvasi tapasztalatok a növények vizéről:

 

Nagyon jók a tapasztalataim: Olyan gyümölcsfa is hozott termést, amin eddig nem tudott megmaradni. A falevelek az atkás mályva egészséges. A taplótól megtámadott almafa szépen gyógyul. A nagyon öreg, harkály által kilyuggatott szilvafák kivirultak és a haldokló öreg barackfa is kezd éledni. Az augusztus végi tűző nap nagyon sok falevelet megszárított. Az éhes darazsak még zölden megkezdik az éretlen gyümölcsöt. A nagy szárazság miatt nagy a nyomorúság. Nincs virág, nincs nektár.

 

 

Gillich György észrevételei a növények vizéről:

 

Az idei konyhakerti növények nagyobb részben vásárolt vetőmagokból, kisebb részben saját előállításból lettek elültetve. A cél, a teljes vetőmag szükséglet biokerti megtermelése. A növények vizével, április 1 óta van kezelve, heti rendszerességgel, minden növény. Már a saját előállítású palánták is szokatlan intenzitással nőttek, és ez a fejfödés máig is tart. A rendszeres gyomlálás és a csalán lével való öntözésen kívül semmilyen más növény védőszert nem alkalmaztunk. Egyedül a burgonya ültetvény nem lett permetezve, csak május végétől. És így a kikelt lárvák kártételét csak a kézi leszedés által tudjuk megfékezni.

De az új peték, már nem tudtak kikelni. Tanulság az, hogy ez a növény is ahogy kikelt, (főleg a levélzet alját) kezdetektől kell kezelni.

 

 

Méhek gyógyítása a Növények Vizével:

 

Atkával fertőzött méhek kaptárja elé tegyünk 2 vízzel teli itatót, az egyikbe cseppentsünk a Növények Vízéből 1cseppet, a másikat hagyjuk tisztán. Figyeljük meg, a beteg méhecskék a Növények Vizével cseppentett itatót fogják választani, az egészségesek a tiszta vizet. Az ivóvizet rendszeresen cseréljük, amíg a méhek meg nem gyógyulnak, így itassuk őket.

 

 

 

Darazsak, rovarok távoltartása a Növények Vizével:

 

Nyáron a kellemetlen rovarokat, darazsakat, legyeket könnyen távol tarthatjuk, hogyha a környezetünket lefújjuk a Növények Vizéből készített permettel ( 1liter vízhez 1 csepp Növények Vizét cseppentünk ). Ezzel a módszerrel megakadályozhatjuk, hogy darázs fészkeljen olyan helyre ahova nem szeretnénk, vagy pl. a lekvárfőzéskor is távol tarthatjuk őket. Azok a fák, bokrok, melyek rendszeresen permetezve vannak, a szúnyogokat is száműzik. Magunkra fújva a szúnyogok nem fognak megcsípni!