Növények gyógyító vize - A permetezés módja

 

A Növények Vize, Isten egyedülálló próféciájának igazát bizonyító egyik csoda! A méreg nélküli permetezéshez, biogazdálkodáshoz kaptuk segítségül az Istentől a Növények Vizét, mely a kártevőket nem megöli, hanem „génállapotra helyezi vissza”.  A mérgekkel tönkretett környezetünket meggyógyítja. Használatával felerősíthetjük termőföldjeinket, kártevőmentessé tehetjük gyümölcsfáinkat, zöldségnövényeinket. A Vízzel a teljes kerti növényvédelem elvégezhető. A rendszeres permetezéssel a növényeink megerősödnek, ellenállóvá válnak a betegségekkel szemben, a rovarkártevők elhagyják őket és a termőföld is megtisztul a mérgektől és a kártevőktől.

A Víz az Isten áldását hordozza, így semmilyen veszélyt nem jelent az emberekre, vagy az állatokra nézve! Védőruházat nélkül nyugodtan alkalmazhatja.

 

A permetlé készítése:

Minden évben új, az adott évre elkészített Növények Vizét használjon, mely az előadásokon szerezhető be.  Aki a saját földjére kapott Permetező és Locsoló vizét használja, azt folyamatosan használni lehet.

A permetlé elkészítésénél ügyeljen arra, hogy pontosan mérje ki a vizet, amit felhasznál. Ez a cseppek adagolásához nagyon fontos!

Legalkalmasabb a műanyag eszközök (permetező, tölcsér, mérőedény stb.) használata, melyek korábban nem érintkeztek vegyszerekkel, vagy más idegen anyaggal. Tehát érdemes mindenből újat beszerezni. Ha erre nincs lehetősége, úgy „avassa be” a régi permetezőjét.

Beavatás:

Cseppentsen a permetezőbe 10 csepp Növények Vizét, arra öntsön 5 l vizet (amivel permetezni szokott). Jó alaposan öblítse ki a permetezőt, a szórófejet is. Majd öntse ki a maradék vizet.

Válassza ki a megfelelő edényt, amiben a permetlét készíti.  Az üres edény aljára cseppentsen a Növények Vizéből dupla annyi cseppet, ahányszor 5 literes az edény, majd öntse rá a megfelelő mennyiségű vizet. A vizet nagyon pontosan kell kimérni, tehát 5 literenként 2 csepp szükséges! Nagyon fontos, hogy az 5 l-es határt vegyük figyelembe. Használhat eső-, kút- vagy csapvizet. Az elkészítést követően azonnal használható a permetlé. A kijelölt nap bármelyik órájában permetezhet.

 

PERMETEZÉS SZABÁLYAI

2016-ban, a kullancsok elterjedése miatt, ajánlatos minden permetezéskor a permetező lébe a csíkoshátú kullancs elleni fiolából egy cseppet cseppenteni. Ezt a növények vizével együtt kipermetezhetjük. (A fiolák beszerezhetőek az előadásokon)

Az első permetezés egy nagy, általános permetezés legyen. A tavasz első napja előtti és utáni 3 napban kellene elvégezni, amikor az egész talajt átpermetezné. A szántást utána is bármikor végezheti. Tehát a permetezés lehetőleg márc. 21 előtt és után 3 nappal történjen. Ez azért jó, mert a Nap fénye szinte áll, és a talajt átvilágítja. Tehát a permetezés ekkor történjen, bármilyen is akkor a föld, akár ásott, akár szántott, akár parlag, az nem számít ennél az első permetezésnél!

A második ilyen nagy, általános permetezés az őszi napforduló idején legyen, tehát lehetőleg szeptember 23-a előtt és után 3 nappal. Akkor jó lenne, ha le tudná permetezni a talajt, bármi is van benne.

Fák és a szőlő permetezése:

1. Az első permetezés a tavaszi napforduló ideje (március 21-e) előtt és után 3 nappal, tehát március 18.-24. között.

2. A következő, a rügyek kipattanásakor történjen. (A törzset, és alatta a talajt is permetezze, a törzset előtte kefével tisztítsa le, a száraz ágakat vágja le.)

3. A következő permetezés a szirmok hullása idején legyen.

4. Azután a gyümölcsök megjelenése idején.

5. Érésig kéthetente kell permetezni. (kivéve a beteg fákat)

6. Azután érés előtt, legalább egy héttel.

7. Azután szedés után.

8. Azután az őszi napforduló ideje előtt és után 3 nappal, tehát szeptember 20.- 26. között.

Az egészséges fákat 5 literenként 2 cseppel kell permetezni. Ha a tetvek elborítják valamelyik fát, akkor azt azonnal permetezni kell, 5 literenként 2 cseppel.

Az örökzöldeket a tavaszi és őszi napforduló idején kell permetezni.

Fontos: Ne permetezzenek fölöslegesen, azért, mert az a fejlődést kicsit lassítja, főleg az érést! Tehát az érés idejét eltolhatja.

Veteményes, zöldégfélék permetezése:

A zöldségféléket kéthetente 5 literenként 2 cseppel kell permetezni. Ha megjelennek a kártevők, akkor azonnal és folyamatosan, 5 naponként kell 5 literenként 2 cseppet adagolva permetezni.

Szobanövények, rózsa permetezése:

Hetente egyszer kell permetezni. 5 l-nél kisebb flakonba 2 csepp Növények Vizét kell tenni.

Vágott virágok:

A vágott virágokat sokáig frissen tarthatjuk, ha a vázába 1 csepp Növények Vizét cseppentünk. A vizet nem kell cserélni, a víz tiszta marad, és nem nyálkásodik meg, a virágok pedig megtartják élénk színüket.