KÉRDÉSEK-FELELETEK

KÉRDÉSEK-FELELETEK

 

Hogyan lehet megvédeni a diót az új kártevőtől?


A permetezéssel nem lehet a diót megvédeni.
A talajt kellene erősíteni. 
Az É-i oldalra minden fa alá, a csurgó alá, egy lyukat kell készíteni, ahová a csonthéj kialakulását megelőző időben azt az 5 cseppet kell 5 liter vízbe tenni, amiből a migránsok betegségeit gyógyítjátok, a Növények Vizéből is 5 cseppet, a régi szúnyogirtóból is 5 cseppet. Minden fa alá 5 litert.
Azért az É-i oldalra, mert a D ereje lehúzza a vizet, és a fa gyökereit megerősíti.
Ötször kell öntözni, két naponként. Tehát amikor a dió alakulni kezd.

 

 

Nyugat-nilus szúnyog ellen hogyan védekezzünk?

 

Azokra sajnos külön kell készíteni, de ez megvéd mind a három új fajtától, A diófa alá abból is lehet 5-cseppet tenni.
Használata: A fürdés után befújni a testet.
 

 

 

Barackfa nagyon beteg. Hiába permeteznek.

Ne csak permetezzen, csináljon komposztot. Komposztot leírtam. Nagyállat trágyát használjon, és alatta a szigetelés apró gallyakból legyen.

A fa alatt a csurgóig terjedő kört 5 cm mélységig vegye kia földet, És terítse be a mélyedést erdei talajjal. Csonthéjasok alá legjobb a tölgyfa avar alatti része. Jó lesz, ha azt a földet nem a gyümölcsfák alá használja. Szórja szét a füveken.

 

 

Gazdálkodók jelezték, hogy a mezei poloska beköltözik a lakásokba, egyre szaporodnak.

A poloskák kijelölték a területüket. A Növények Vizét permetszerűen permetezzétek ezekre a helyekre, de az ablakokra, ajtókra is, és kívül még legalább ½ m-re.

 

 

X. panaszkodik, hogy mióta a Növények Vizét használja, több a kártevő.

 

Nem a Növények Vize a rossz, hanem az, ahogyan használják.

A szabályokat nem tartják be!

A mennyiséget nem adják meg.

A cseppeket nem számolják meg.

Gyógynövényt nem ültetnek a fák alá.

A locsolást nem végzik el.

Komposztot nem készítenek.

Szinte a csodát várják attól a haldoklótól, akinek nem adnak enni.

 

Drága Testvéreim! Bizony sok baj és betegség éri a természetet, azok a mérgek, amik a levegőben vannak, szintén gyengítik. De, ha a permetezést, a locsolást, a komposzt készítését pontosan elvégzik, akkor az működni is fog!

 

Emlékeztetőül ismét közzétesszük a kerti teendőket:

 

A permetezéssel kapcsolatosan a Növények Vize/permetezés c. rovatban olvashatnak bővebben!

 

A fák locsolása

A nyári melegben locsolni kell a fákat. Ha nincs állott, langyos víz, akkor inkább reggel kell locsolni. A locsolás legjobb módja, ha a fa koronája széle alatt egy kört rajzolunk, azt 5 részre osztjuk, legalább 40 cm mélységre lyukat fúrunk, és abba legkevesebb 2-2 l vizet öntünk. A locsoló vízbe cseppentsetek a Növények Vizének esszenciájából.

 

A fák trágyázása

A gyümölcsfákat 5 évenként trágyázni is kell. Ősszel, a csonthéjasok alá kecske, vagy juh trágyát, a puha magvúak alá marhatrágyát szórjunk. Olyan keveset, mintha kenyeret sóznánk. Tavasszal ássuk be.

 

Sok a krumplibogár. Mit csináljunk?

A földre kellene a következő évi vetésre kijelölt helyen elszórni a lilavirágú gyógynövények ledarált porát /levendula, zsálya stb./. A szárát, levelét, virágát. Nem akkor, amikor leszáradt a virág, mert a szirmait is le kell darálni. Tehát akkor kell szedni, amikor virágzik, és még nem magzik. Az a föld, amit vetésre kijelöltök, sokszor legyen átpermetezve a Növények Vizével, és a talajba bejutott Víz, és a mag nélküli gyógynövények elűzik őket.

 

Gyümölcsfák erősítése:

A szilva a legérzékenyebb. Azért az alá szórjatok olyan magokat, amiket nem kell lekaszálni. Pl a cickafark jó, mert az egy védő pázsitot alkot, és a nedvességet megtartja. De jó a körömvirág, az, aminek sárga a virága, az jó alá. De ne évelő legyen, hogy ki lehessen szabadítani belőle a fát. Tehát ősszel, azok alá, amik tetvesek voltak, szórjatok magokat, amik majd kikelnek. A cickafarkot, a kis zöld leveleket lehet teának félretenni, az jó a csontok folyadék kiegészítésére, és ez a szilvafák erejével jobban hat. Azokat a fákat, amiken a levelek soványodnak, azokat trágyázzátok, vagy komposztozzátok ősszel, de a rágcsálókat szűrjétek ki belőle, rostáljátok át.

 

A diófa alatti levélréteget vegyétek le a földről, gyűjtsétek össze egy kis dombra, ne égessétek el. Csináljatok egy komposztszerű halmot, amibe semmit sem tegyetek. Ez egy eszenciává érik össze, és a következő évben jó lesz a talajra kiszórni keveset belőle. Szinte az összes fa szereti ezt az anyagot, kivétel a gyümölcsbokor. Ez alá ne tegyetek belőle, de a többire se sokat.

Ne csak a növényeket permetezzétek, most a talaj is lényeg, mert már szinte az összes kártevő ott vészeli át a levegő szennyezettségét. Ezért a talajt szinte locsolni kellene. Ezért akkor, mikor permetezitek a fát, akkor egy kicsit, ha lehet, lazítsátok meg a talajt, és azt is jó alaposan permetezzétek, különösen a törzse melletti részt, ahol azok a kártevők a legjobban szeretnek gyülekezni.

 

Ha ültettek védőnövényt, gyógynövényt a csonthéjasok alá jó lenne lila virágú. A sárga is jó, de a többi alá inkább fehér virágút, vagy olyat, ami nem fogyaszt sok vizet, és a harmatot leengedi a gyökeréhez. Ezekből a gyógynövényekből, illetve védő növényekből elég 5 bokor is, elosztva egyenlő részre a fa koronájának a széle alá, de a fa törzsének a tövébe is ültessetek egy-egy bokorral.

Ha a fa alá zöldségfélét akartok ültetni, hiszen ültethettek, mert a Növények Vize segít, és nem árt, akkor azt úgy válasszátok ki, hogy a kártevők ne szaporodjanak, tehát olyant, amelyiken tetű van, ne ültessétek alá.

 

Arra is vigyázzatok, hogy éjszaka, ha fagyok jönnek, ne sajnáljátok az időt, keljetek fel, és füstöljetek. De ne papírral, és műanyaggal, hanem olyan száraz növénnyel, aminek a hamvaiban is tápanyag van, és azok a kis foltok, ahol a füst gomolyog, segítenek a kártevőkben is. Különösen a káposzta gyökér, szár, krumpliszár, stb. Ezeket szárítsátok meg, tegyétek el száraz helyre, a megfelelő időben vegyétek elő.

 

Zöldségek, bokrok védelme:

Sohase ültessétek egymás után ugyanazt a zöldséget a földbe! Azokat a burgonyákat, amiket folyamatosan a földbe hagytok, és úgy termeltek, azoknál jó lenne, ha a felső földréteget cserélni tudnátok, illetve kaparjatok le 5 cm-ig földet, azt tegyétek külön, és új földet húzzatok rá. A földet annyiszor permetezzétek, ahányszor a mellette levő zöldséget. Jó lenne, ha lyukakat fúrnátok bele, és abba öntenétek egy-egy liter permetlét. A föld így a következő évre megtisztulna.

Azok alá a bokrok alá, amik gyümölcsök, azok alá ne ültessetek semmit egy évig, utána lehet gyógynövényt, a csonthéjasok alá meleg égövit, évelőt lehet, a többi alá lila virágú gyógynövényt. A következő évben sárga, majd fehér virágút. Ez lesz egy vetésforgószerű erősítés a számukra.

A gyógynövényeket ősszel ki kell szedni, a gyökerét és a szárát a komposztba tenni.

 

Zs. kertjében álló nagy fenyő lassan tönkremegy, a buxusok betegek, sárgák, hiába permetezte március 21.-én.

Sajnos, azt a talajt, ami az ő kertjükben van, nem szereti. Erdei földet kellene legalább ½ m mélyen alátenni, tehát kicserélni a földet. Van egy sáv a kertben, ahol nem nőnek ki a füvek. Ott van eltemetve az a mérgező anyag, amit az építkezésnél használtak, és ami a kertet tönkreteszi. Az sajnos mélyen van, és a földcsere nagy munka lenne, de próbálják akkor, amikor az eső esik, a Növények Vizét rálocsolni, hogy mossa be az eső. Akkor kellene mindig rálocsolni, amikor esik. Sajnos, az egész kert ilyen, az építési anyagok között volt egy, ami az egészségre káros. Tehát egy locsoló kannával az egész kertet átlocsolhatják, de azt a területet jobban.

 

Át kell helyeznünk egy 4 éves fát. Mit csináljunk, hogy ne menjen tönkre?

Nagy földlabdával vegyék ki, és az égtájakat figyeljék, pontosan úgy ültessék, ahogyan az volt. A kiásott árokba locsoljanak Növények Vizét, mielőtt beültetik a fát.

 

Fólia alatt gomba, tetű van, pedig bepermeteztem a Vízzel.

Az az ember, aki eddig a talajt és a növényeket mérgezte és azzal a permetezővel akar permetezni, amivel a mérgeket adta, az nem fog sikerülni. A fóliasátrat úgy kell előkészíteni, ahogyan leírtam. Akkor ha ezt így csináljátok és a vetőmagokat használjátok ( már azt is leírtam, hogy hogyan kell előkészíteni), és a szabályokat betartjátok, akkor a fóliasátor alatt nem lesz probléma a gombák és a tetvek miatt.

De azt is leírtam, hogy a fóliasátor a legszomorúbb termesztési forma, olyan akár az inkubátorban nevelt gyermek. Tehát a szabadföldön kellene termelnetek, de úgy hogy a növények is segítsék egymást. A fák ültetésétől kezdve a vetésforgóig, a gyógynövények használatáig, szinte mindent be kell tartani ahhoz, hogy a termesztés sikerüljön. Az állataitok egyre szaporodnak, természetes anyagot fogyasztva jó trágyát adnak, tudtok bogyós és masszatrágyát is keverni, és a kezetekben van a termesztés csodája, de nektek csak a termés kell, a fáradtságot el akarjátok kerülni.

Ez a biotermesztés lenne a jövő. A folyók csatornásításával a locsolás is megoldódna, de ezt addig, amíg nincs, addig egyénileg kell megoldanotok. A vizeiteket, amivel locsoltok, szintén segítünk bővizűbbé tenni. De a locsolásra is vigyázni kellene, este későn, vagy korán reggel kell locsolni ahhoz, hogy a növény el tudja a folyadékot tárolni.

A talajtakarás, amit a biotermesztők próbálnak megoldani, az sajnos azért nem sikerül, mert a gombák alatta terjednek. Tehát laza kell, hogy legyen a takaróréteg.

 

Nagyméretű meztelen csigák rágják a növényeket. Mit tegyünk?

Azokat sajnos egy olyan hormon növelte, ami egy génmanipuláció következménye, és ezért azt ki kellene iktatni, illetve visszahelyezni a génállapotára. Annyit tudtok tenni, hogy szórjatok a járataikba, és azok alá a növények alá, amiket szeretnek, szezámmagot, és összetört tojáshéjat.

A papmacska ellen hogyan védekezzünk?

Háromszor, háromnaponként permetezzétek le a fákat, és a földet is, a Növények Vizével.

Ősszel, lombhullás után, házi főzésű szappanos vízzel kell a fát lepermetezni.

 

Sárgulnak a zöldbab levelei. Mit tegyünk?

Ne a színüket nézegesse, hanem azt a fajtát ültesse, ami jobban bírja a meleget. A földet ősszel elő kell készíteni. Oda, ahová majd a babot ülteti, szórjon egy kis fahamut, és egy kis neurozán port. Ez kapható a növényekre is.

Miért van ilyen szélsőséges időjárás? Hogy védjük a növényeket?

Sajnos,az idő szeszélyessége a katasztrófa előtti idő már. De rendeződik a Kánaán idejére. A növényeket úgy ültessétek, hogy a ritka lombú fák árnyékát is kapják meg a nap valamelyik idejére, hogy lehűljenek egy kicsit. Olyan fákat ültessetek, ami ritka lombú, vagy olyan gyümölcsfát, amit nem sűrűre hagytok. Sajnos ez a probléma előfordul, hol az egyik, hol a másik zöldséggel. A Víz, a permetezés segíti, ilyenkor egy héten egyszer permetezzetek.

 

A falusi lakásba bemennek a békák. Hogyan lehetne eltávolítani?

El kell költöztetni. A lakás a békák által jelölve van, megjelölték, tehát magukénak érzik. Olyan permetlét kellene a padlóra és a falak és a bútorok alsó részére fújni, amiben a molyirtó növény kivonata van. Levendula. Ezt az egész növényt kellene áztatni 24 óráig, és akkor lefújni. A kiázott növényt az ajtó elé elásni.

Paradicsom felső levele leszáradt.

Ennek a fajtának a hajtása gyenge. A hő által szárad le. De az oldalhajtások erősebbek.

Sok a krumplibogár. Mit csináljunk?

A földre kellene a következő évi vetésre kijelölt helyen elszórni a lilavirágú gyógynövények ledarált porát. A szárát, levelét, virágát. Nem akkor, amikor leszáradt a virág, mert a szirmait is le kell darálni. Tehát akkor kell szedni, amikor virágzik, és még nem magzik. Az a föld, amit vetésre kijelöltök, sokszor legyen átpermetezve a Növények Vizével, és a talajba bejutott Víz, és a mag nélküli gyógynövények elűzik őket.

A diófa levelén csomósan összehúzódott kis dudorok vannak.

Ne a csomókra figyeljen, hanem a permetezésre. Sok a levél a fán, és ezért az ágak közébe kell hatolni a permetvízzel, a törzset is lemosni, a fa alatt is permetezni. A csomók gombák, azok a kicsi pöttyök tetvek. Tehát a víz a fonákját, és a tetejét is érje a permet.

Néhány gyümölcsfa levele világossárga lett.

A földbe kell vasat tenni. Lehet egy darabban is, de lehet vasszögeket a földbe szurkálni, vagy zsákanyagba varrva, ami nem szakad ki, de áthatol rajta az eső. A tavaszi első permetezéskor vegye ki ezt a zacskót, és töltse be új vasdarabokkal. A föld színétől 10 cm-re ássa el, hogy ne érje a Nap. A fa D-i oldalára helyezze el.

 

Folyton érő epret hogy lehet permetezni?

Az az eper, ami a virágot is hordozza, az lerakja a vizet az ő kis levelein keresztül a tőre, és ott erőt ad a növénynek. Eheti nyugodtan. Hetente permetezzen. Így jó lesz, ne féljen megenni. Csak arra vigyázzon, hogy a permetezés után az evésig legalább 5 óra teljen el.

Lehet-e a Növények Vizét olyan flakonba készíteni, amiben desztillált víz volt?

A desztillálás a halála a víznek. A halál jeléven ne kezdjen életet.

Lehet-e szúnyogirtó permetlét olyan flakonba elkészíteni, amiben szénsavmentes ivóvíz volt?

Igen.

A szilvafámon nagy repedések vannak, hogyan gyógyítsam meg?

Hirtelen trágyázott. Permetezéskor a törzsét is érje mindig jó alaposan a permetvíz. Utána készítsen „gyógyvizet” a Növények Vizéből. 1 dl kristályon átszűrt ivóvizet tegyen egy műanyag edénybe, abba cseppentsen 50 cseppet az Eszenciából. Egy olyan ecsettel, amit csak erre használ, kenje be jól a repedésekbe, Ezt este végezze, ne reggel, hogy ne száradjon ki hamar.

A fa törzsének a permetezését mindig a permetezés után kell csinálni. Annyiszor, ahányszor permetezünk.

A gyógynövények hogyan segítenek a gyümölcsfákon?

A csonthéjasok a sötét virágúakat szeretik, a puha héjúak a sárga árnyalatait. A zsálya virágzás előtt leszárítva és szétszórva segíti a föld fertőtlenítését.

A retek kukacos. Mit tegyek?

Ahová retket akartok ültetni, oda szórjatok ősszel szárított, összetört lilavirágú gyógynövényeket. Tavasszal újra szórjatok a földre, és a felásott földet keverjétek vele össze. A retek nagyon ízletes lesz, és a kártevők elmennek.

Vakondtúrás ellen hogyan védekezzünk?

Tegyetek a friss lyukakba bodzaágat. Ha elmennek, a kert szélére szúrjatok 50cm-ként kis bodzaágakat.